19 Velj 2019

Konstituirao se Ceh graditeljstva HOK-a za mandatno razdoblje 2018. - 2022.

Članovi Ceha raspravljali o Zakonu o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje te prijedlogu pravilnika o manje složenim radovima

Prva konstituirajuća sjednica Ceha graditeljstva održana je 12. veljače u prostorijama Hrvatske obrtničke komore.

Započelo je novo mandatno razdoblje Ceha, stoga je ovaj prvi susret poslužio za određivanje temeljnih problema i aktivnosti o kojima će se ubuduće raspravljati.

U uvodnom dijelu okupljene je pozdravio predsjednik Ceha, Zlatko Prosinečki i naglasio da kvaliteta rada Ceha ovisi o aktivnom sudjelovanju svih članova te im zaželio puno uspjeha u predstojećem mandatu.


U formalnom dijelu sjednice članovi su se upoznali s temeljnim zakonima, pravilnicima i uobičajenim načinima rada Ceha te tehničkim detaljima važnima za daljnji rad.

Raspravljalo se o Zakonu o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje, izneseni su njegovi nedostatci, ali i moguća rješenja. Bilo je govora i o nacrtu Pravilnika o manje složenim radovima u graditeljstvu koji bi otklonio sve moguće nejasnoće oko manje složenih radova i pomogao obrtnicima da lakše obavljaju svoj posao.

  Vijesti - Sve