04 Ožu 2024

4. Susret graditelja u Sisku okupio više od 200 sudionika

U Sisku je 1. i 2. ožujka održan 4. Susret graditelja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore koji je okupio više od 200 sudionika, uz veliku podršku stručnjaka te predstavnika državnih tijela i ostalih institucija.


U Sisku je 1. i 2. ožujka održan 4. Susret graditelja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, susret je otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, tom prilikom je istaknuo da je na području Sisačko-moslavačke županije u postupku obnove otvoreno 1010 gradilišta, te naglasuio kako je graditeljstvo, uz turizam, najjača gospodarska grana i nositelj ubrzanog gospodarskog rasta. Obrtništvo je nazvao temeljem uspješnog gospodarstva države i ustvrdio da je Vlada RH partner hrvatskih obrtnika. Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil istaknuo je kako je posljednjeg dana siječnja ove godine Hrvatska imala 13.583 obrta koji imaju registrirano građevinarstvo kao glavnu djelatnost, a unatrag godinu dana otvoreno je 1.420 novih građevinskih obrta.

Sudionici susreta sudjelovali su u panel raspravama i predavanjima o aktualnim temama u procesu gradnje i obnove, nedostatku radne snage i važnosti obrazovanja.

Održana je i dodjela priznanja zaslužnim obrtnicima za doprinos i razvoj obrtništvu te poticanje razvoja interesa struke. Dobitnik priznanja u struci sa područja Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske dolazi iz Udruženja obrtnika Garešnica - građevinski obrt "Pranjić", vlasnika Gorana Pranjića. Ovom prilikom čestitamo svim obrtnicima na zasluženom priznanju.

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

20240301 151253
20240301 144910
  Vijesti - Sve