21 Ruj 2018

DUO PACK radionica Hrvatske gospodarske komore-ŽK Bjelovar

U četvrtak, 20. rujna 2018. održana je 2. radionica u HGK-ŽK Bjelovar u okviru Projekta DUO PACK-praktični pristup konkretnom znanju. Nositelji navedenog Projekta su HGK-ŽK Bjelovar i Trgovačka komora iz Mađarske.


Tema radionice je bila: Važnost naukovanja s društvenog i gospodarskog aspekta.

Gost-predavač je bila Mirela Lekić, voditeljica Odjela za obrazovanje i razvoj ljudskih potencijala U Hrvatskoj obrtničkoj komori. Predstavila je koristan „Vodič za poslodavce za naukovanje“ koji je jedan u nizu rezultata Hrvatske obrtničke komore ostvarenih u okviru Erasmus Projekta: Uključite se u EP4A europska partnerstva za naukovanje u sklopu kampanje za promociju naukovanja. Vodič je dostupan i u e-obliku: http://supportapprenticeships.eu/hr/vodic-za-poslodavce-za-naukovanje/

Šef pravne službe RŽV d.o.o. Čakovec-Pogon Bjelovar, Vjekoslav Kovačević podjelio je iskustva o provedbi praktične nastave i vježbi naukovanja u njihovoj tvrtci. Tvrtka posjeduje Dozvole (licencije) za provođenje praktične nastave i vježbe naukovanja, izdane od Hrvatske obrtničke komora za zanimanja: Bravar, tokara, automehaničar, autoelektričar i automehatroničar.

Koordinatorica Trgovinske i industrijske Komore županije Zala, Mađarska predstavila je organizaciju stručne prakse u Mađarskoj.

Zamjenica ravnatelja Kolping centra za obrazovanje u području zdravstva i socijalne skrbi predstavila je važnost strukovnog obrazovanje u društvenom sektoru.

Na radionici su razmjenjena korisna iskustva, te su partneri HGK-ŽK Bjelovar iz Mađarske zaključili da u Mađarskoj djeluje dualni sustav obrazovanja koji je vrlo sličan jedinstvenom modelu obrazovanje za obrtnička zanimanja koji dugi niz godina djeluje u Hrvatskoj sukladno Zakonu o obrtu i jednim dijelom ga provodi Hrvatska obrtnička komora .

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

KolaY
  Vijesti - Sve