10 Tra 2020

HUMANITARNA AKCIJA OBRTNIČKE KOMORE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE ZA VRIJEME TRAJANJA KRIZE UZROKOVANE PANDEMIJOM COVID-19

Temeljem Odluke Hrvatske obrtničke komora donesene na 19. izvanrednoj telefonskoj sjednici Upravnog odbora održanoj 27.03.2030.g. da se svim područnim obrtničkim komorama donira iznos od 10.000.00 kuna u vidu humanitarne pomoći za vrijeme trajanja krize.

Obrtnička komora BBŽ sa pripadajućim udruženjima obrtnika Bjelovar, Čazma, Daruvar i Garešnica dogovorno je pomoć raspodjelila: Crvenom križu Čazma, Daruvar i Garešnica kojima je uplaćeno po 2.000.00 kuna


Obrtnici Udruženja obrtnika Bjelovar odlučili da se iznos od 1.500,00 uplati Udrugi “Iris”, za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja.

Ostatkom novca obrtnici ugostitelji iz Udruženja obrtnike Bjelovar su sredstvima HOK-e pokrenuli akciju kuhanja obroka za štićenike Crvenog Križa. Za akciju se prijavilo pet bjelovarskih ugostitelja: Damir Pavec, Vinko Pavlović, Ivica Mrak, Roko Tulić, Ivana Jerotić, te obrt za proizvodnju torti i slastica vlasnice, slastičarke Ivane Žitnjak.

Prvu akciju odradili su Damir Pavec (Ugostiteljski obrt GARFILD), Vinko Pavlović (VINKO, obrt za ugostiteljstvo) i Ivana Žitnjak (SWEET LINE, obrt za proizvodnju torti i slastica).  Iz novčanih sredstava HOK-e pripremili su 50 porcija ćevapa, te je Ivana Žitnjak pripremila 100 paketa kolača, a sav rad i trud su darovani.

Sve su to podijeli vrijedni volonteri Crvenog križa, a ravnateljica Gradskog Crvenog križa Bjelovar, gospođa Vida Malek potvrdila je da je u ovu akciju uključeno 150 štićenika, odnosno 40 obitelji.

  Vijesti - Sve