05 Lis 2017

Najveće investicije u građevinarstvu Bjelovarsko-bilogorske županije radit će domaći obrtnici i građevinske tvrtke

Bjelovarsko-bilogorska županija i njene ustanove raspisat će javni natječaj za građevinske radove na objektima u zdravstvu i školstvu vrijednih gotovo 34 milijuna kuna. Riječ je o projektima za koje je osigurano financiranje i potpisani su ugovori nakon  natječaja putem kojih je osiguran europski novac, a dijelom ih financira i sama Bjelovarsko-bilogorska županija.

Upravo o raspisivanju natječaja, ali i radovima koji se očekuju župan Damir Bajs na radnom sastanku razgovarao je sa čelnicima Obrtničke komore i Županijske Gospodarske komore, gosp. Goranom Grgićem i gosp. Jakovom Ćorićem.


Kada govorimo o školstvu naše županije tako će uskoro biti raspisani natječaji za radove vrijedne gotovo 27 milijuna kuna, a podrazumijevaju obnovu 11 školskih zgrada i 1 školsko-sportsku dvoranu. Najveće je to ulaganje u povijesti županije u njene škole od gradnje Srednjoškolskog centra u Bjelovaru. Jedan od prioriteta jest da svi naši učenici u osnovnim i srednjim školama, ali i profesori i nastavnici imaju isti standard vezan uz građevinsko stanje školskih zgrada koji mora biti prilagođen vremenu u kojem živimo, odnosno standardu 21. stoljeća naglasio je župan Damir Bajs.

Uz radove u školstvu raspisuju se i radovi u zdravstvu naše županije. Tako će uskoro u obnovu 4 velika Doma zdravlja u našoj županiji i to u Daruvaru, Čazmi, Grubišnom Polju i Garešnici za koje su osigurana sredstva putem europskog projekta „Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije“, vrijednog 10,3 milijuna kuna, od čega su građevinski radovi oko 5 milijuna kuna.

Sada postoji mogućnost da te vrijedne radove dobiju naše građevinske tvrtke i obrti kako bi sredstva uložena u gradnju ostala u našoj županiji, naravno uz pretpostavku da naši gospodarstvenici i obrtnici udovoljavaju uvjetima natječaja.         

Zahvaljujemo se županu na ovoj inicijativi jer to je za  naše obrtnike jako važno. Suradnja Obrtničke komore Bjelovar i Županije, odnosno župana Bajsa, napreduje iz godinu u godinu, a ovo je možda vrhunac naše suradnje, ako uspijemo uključiti u radove naše obrtnike. Mi smo već kontaktirali obrtnike i interesa ima. Nadamo se da će obrtnici iskoristiti i prepoznati važnost uključivanja kroz zajednice ponuditelja u manjim projektima, a u ovim većima možda kao podizvođači. Ovo će biti pravi pozitivni preokret da se obrtništvo Bjelovarsko-bilogorske županije vrati na grane iz 2007. i 2008. godine. "Ovo su sjajne vijesti za nas i nadam se da će se tako nastaviti.“, kazao je Goran Grgić, predsjednik Obrtničke komore BBŽ.

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

Radni sastanak kod Yupana
  Vijesti - Sve