01 Ruj 2022

JAVNI POZIV Za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj gospodarstva i obrtništva u 2022. godini

Bjelovarsko - bilogorska županije je objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije za razvoj gospodrastva i obrtništva u 2022. godini.

Ovaj Javni poziv objavljen je na službenoj internetskoj stranici Bjelovarsko-bilogorske županije (www.bbz.hr) pod izbornikom JAVNI POZIVI.

Otvorenje od 01. rujna 2022. do iskorištenja sredstava osiguranih u Županijskom proračunu za pojedinu mjeru, a najkasnije do 15. studenoga 2022. godine.

Prijave će se obrađivati redom kako su zaprimljene.

Javni poziv obuhvaća sljedeće mjere : 

1. Sufinanciranje nabavke novih i rabljenih strojeva i opreme
2. Sufinanciranje uređenja proizvodno-poslovnih objekata i obrtničkih radionica
3. Potpora za implementaciju obnovljivih izvora energije
4. Potpora razvoju poduzetničkoj infrastrukturi
5. Sufinanciranje dokumentacije za prijavu gospodarstvenika na fondove EU i nacionalne izvore
6. Sufinanciranje dokumentacije za prijavu obrtnika za fondove EU i nacionalne izvore
7. Potpora novootvorenim obrtima
8. Poticanje certificiranja i uvođenja sustava kvalitete
9. Sufinanciranje nastupa na sajmovima
10. Sufinanciranje uvođenja BIKE&BED standarda


KORISNICI POTPORA

Korisnici mjera su mikro, male i srednje tvrtke i obrti a koji/e imaju sjedište i proizvodne kapacitete na području Bjelovarsko-bilogorske županije. U dijelu potpora za turizam, korisnici sredstava su registrirani privatni iznajmljivači, obrti, tvrtke, ustanove, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge sa sjedištem u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i jedinice lokalne samouprave s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Iz svih mjera isključene su tvrtke i obrti koje se pretežito bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, komunalne tvrtke u pretežitom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, te tvrtke u vlasništvu Republike Hrvatske. Ukoliko se pojedina tvrtka ili obrt uz poljoprivrednu djelatnost bavi i nekom drugom registriranom djelatnošću koja bi bila sukladna ovom javnom pozivu kao što je prerada i pakiranje poljoprivrednih proizvoda, proizvodnja prehrambenih artikala iz poljoprivrednih proizvoda ili slično, za tu djelatnost može ostvariti bespovratna sredstava sukladno ovom javnom pozivu.

Korisnici mjera mogu se prijaviti na ovaj Javni poziv na temelju plaćenog računa ili ovjerene ponude dobavljača za kupnju, a koju su dužni izvršiti do 15. studenoga 2022. godine te će im tada biti isplaćena potpora po dostavljenoj kompletnoj dokumentaciji.

Na sljedećem linku možete vidjeti uvjete Javnog poziva i popis dokumentacije koja je potrebna za prijavu.

https://bbz.hr/javni-pozivi-natjecaji/javni-poziv-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-za-razvoj-gospodarstva-i-obrtni%C5%A1tva-u-2022-godini

  Vijesti - Sve