13 Velj 2020

Konferencija o utjecaju transparentnosti na razvoj poduzetništva u Bjelovaru

Konferencija „Kako transparentnost utječe na razvoj poduzetništva“ održat će se u utorak, 3. ožujka 2020. u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar (Ulica Ivana Viteza Trnskog 8e) s početkom u 10 sati.

Iako izravne veze između transparentnosti u trošenju javnog novca i razvoja gospodarstva nema, neizravna veza više je nego izražena. Grad Bjelovar s potpuno otvorenim proračunom i trošenjem javnog novca u čiji uvid kroz nekoliko online koraka imaju svi, odličan je primjer povezanosti otvorene i transparentne javne uprave i brzog razvoja gospodarstva.  

Stoga Poslovni dnevnik i Večernji list u suradnji s Gradom Bjelovarom organiziraju konferenciju „Kako transparentnost utječe na poduzetništvo“ čiji je cilj detektirati povezanost između transparentnosti u trošenju javnog novca i ubrzanog razvoja gospodarstva. Kroz intervju jedan na jedan, stručne prezentacije, panel diskusiju i tribinu ukazat će se na uzročno posljedične veze razvoja gospodarstva i transparentnosti, koji povezani s nižim porezima, u ovom slučaju lokalnim prirezom i tzv. parafiskalnim nametima, pružaju idealan sustav za razvoj poduzetništva.

Konferenciju u Bjelovaru pozdravnim će govorima otvoriti glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.Konferencija „Kako transparentnost utječe na razvoj poduzetništva“ održat će se u utorak, 3. ožujka 2020. u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar (Ulica Ivana Viteza Trnskog 8e) s početkom u 10 sati.


Uslijedit će prezentacija na temu poreznih davanja na razini državnih ustanova i jedinica lokalne samouprave te pratećim izazovima i perspektivama za budućnost, nakon čega će se u okviru intervjua 1 na 1 diskutirati o načinu na koji se način troši javni novac te provode li se strukturne reforme za efikasan sustav u službi građana.

Druga prezentacija bit će posvećena razvoju gospodarstva u Bjelovaru, općim mjerama za poticanje poduzetništva te realiziranim i planiranim projektima, nakon čega će uslijediti video anketa kroz koju će okupljeni saznati što gospodarstvenici misle o transparentnosti u Bjelovaru.

Program će se nastaviti panel diskusijom u sklopu koje će predstavnici Grada Bjelovara, uspješnih bjelovarskih tvrtki te drugi renomirani stručnjaci raspravljati o utjecaju transparentnosti na razvoj gospodarstva. Na kraju informativno-edukativnog događanja druga video anketa otkrit će sudionicima što građani misle o transparentnosti u Bjelovaru, dok će konferencija završiti tribinom u sklopu koje će publika moći postaviti pitanja te iznijeti svoje mišljenje o transparentnosti u Republici Hrvatskoj.

Konferencija je namijenjena svim građanima i poslovnim subjektima zainteresiranima za organiziran sustav koji će omogućiti transparentno i efektno korištenje javnih sredstava s ciljem bržeg gospodarskog rasta i napretka.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na: https://www.poslovni.hr/dogadjanja/bjelovar2020

Za više informacija nazovite 01 6326 029 ili pošaljite poruku na konferencije@poslovni.hr.

  Vijesti - Sve