18 Ožu 2022

Odličan plasman učenika Tehničke škole Daruvar na strukovnim natjecanjima

Tehnička škola Daruvar postigla je odlične rezultate na međužupanijskom natjecanju jer su se plasirali na državno natjecanje World Skills Croatia u svih 8 disciplina u kojima su sudjelovali, te su u svim disciplinama izborili sudjelovanje na državnom natjecanju WorldSkills Croatia koje će se održati na Zagrebačkom Velesajmu od 10. do 12.5.2022. g.


Tehnička škola Daruvar sudjelovala je Izlučnim natjecanjima WorldSkills Croatia 2022.:

  1. Tehnička škola Daruvar bila je 8.3.2022. škola domaćin Izlučnom natjecanju WorldSkills Croatia 2022. za disciplinu Električne instalacije. Na natjecanju su sudjelovali učenici iz šest škola regije 2, Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo, Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod, Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci, Tehničke škole Požega i Tehničke škole Daruvar. U disciplini Električne instalacije Yann Matoušek, mentor Alen Klubička je osvojio 2.mjesto
  2. U Tehničkoj školi Čakovec u srijedu, 9.3.2022. održano je Izlučno natjecanje WorldSkills Croatia 2022. u disciplini CNC i CAD/CAM tehnologije. Sudjelovali su učenici iz Strojarske i prometne škole Varaždin, Tehničke škole Čakovec, Tehničke škole Bjelovar i Tehničke škole Daruvar. Učenik 3.sp Vedran Meašić, mentorica nastavnica Libuška Klubičko-Palatinuš osvojio je 1. mjesto.
  3. Srednja škola Zlatar bila je 9.3.2022. škola domaćin Izlučnom natjecanju WorldSkills Croatia 2022. za disciplinu Administriranje IT sustava. Nikola Lončar, mentor Krunoslav Kulhavi se direktno plasirao na državno natjecanje.
  4. U Tehničkoj školi Požega u četvrtak, 10.3.2022. održano je Izlučno natjecanje WorldSkills Croatia 2022. u disciplini Automehatronika. Učenik 3.s Bojan Kojadinović, mentorica nastavnica Ana Babić osvojio je 2. mjesto.
  5. U Strojarsko tehničkoj školi Osijek u petak, 11.3.2022. održano je Izlučno natjecanje WorldSkills Croatia 2022. u disciplini Robotika. Sudjelovale su dvočlane ekipe učenika iz Strojarsko tehničke škole Osijek, Tehničke škole Virovitica i Tehničke škole Daruvar. Učenici Antonio Šantak i Jan Znamenaček, mentor nastavnik Tomislav Kral osvojili su 1. mjesto.
  6. U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina u petak, 11.3.2022. održano je Izlučno natjecanje WorldSkills Croatia 2022. u disciplini Kućne instalacije. Sudjelovale su dvočlane ekipe Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod, Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška,  Industrijsko-obrtničke škole Slatina,  Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, Strojarske tehničke škole Osijek, Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje i Tehničke škole Daruvar.Učenici Ivan Komljenović i Kristijan Tunić, mentor nastavnik Mario Havranek osvojili su 1.mjesto
  7. U Strukovnoj školi Sisak u ponedjeljak, 14.3.2022. održano je Izlučno natjecanje WorldSkills Croatia 2022. u disciplini Vožnja motornog vozila. Učenik Leo Karniš, mentor Igor Lujanac osvojio je 1. mjesto.
  8. U Školi za cestovni promet, Zagreb, 15.3.2022. održano je Izlučno natjecanje WorldSkills Croatia 2022. u disciplini Prometna tehnologija. Učenica Nicol Smola, mentor Miroslav Bažant osvojila je 6. mjesto. 

Županijsko natjecanje Infokup 2022. održano je u petak 11.03.2022. u Bjelovaru.
Rezultati po kategorijama:
Osnove i DK:
Matej Golub, 5. mjesto, a Filip Bubnjić, 6. mjesto - Razvoj softvera
Alexander Gustovarac i David Dubravac – FoodGuru
Josip-Benjamin Szabo i Domagoj Recc – Skvoš klub
Učenici su prezentirali softverske radove i predloženi su za državno natjecanje. Državno povjerenstvo će u roku od dva tjedna odlučiti koje će radove pozvati na državno natjecanje.
Mentor učenicima je Krunoslav Kulhavi.

Ostvaren je plasman na državnom natjecanje u futsalu za mladiće: Županijsko natjecanje iz futsala za mladiće održano je 11.3.2022 u Bjelovaru. Za Tehničku školu Daruvar nastupili su: Filip Jeđud, Matija Benković, Teo Duvnjak, Marin Čakarić, Noa Knežević-Netušil, Matej Gurdon, Antonijo Gagula, Mateo Grgić, Ante Kolić i Nikola Plavšić, voditelj nastavnik Danko Tomašek.
U finalu je Tehnička škola Daruvar pobijedila Ekonomsku i birotehničku školu Bjelovar rezultatom 1:0. Strijelac je bio Teo Duvnjak.
Prvim mjestom Tehnička škola Daruvar izborila je nastup na državnom natjecanju u Poreču koje će se održavati od 1.-3.4.2022.

Čestitamo učenicima i voditeljima, te želimo puno uspjeha i sreće na državnim natjecanjima!

 

*Fotografije je ustupila Tehnička škola Daruvar

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

Slatina - kucne instalacije1
Pozega - automehatronika1
Pozega - automehatronika
Osijek - robotika
Futsal2
Futsal
Bjelovar info kup 2
  Vijesti - Sve