12 Lip 2024

Održan Erasmus+seminar u Bjelovaru

U organizaciji članova radne skupine za strukovno obrazovanje Agencije za mobilnost i programe Europske unije održan je 5. lipnja 2024. u prostoru Tehničke škole Bjelovar seminar Erasmus+: Osiguranje kvalitete provedbe projekata.


Organizatori stručnog skupa i sami predavači na seminaru su iskusni korisnici programa Erasmus+članovi Radne skupine za strukovno obrazovanje Agencije za mobilnost i programe EU:

Željko Habek
Branko Pleadin i
Nevena Kurteš Martinović

            Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje i osposobljavanje, mlade i sport koji već 35 godina obogaćuje živote i širi vidike milijunima građana svih generacija.

Nastao je kao program studentske razmjene, a u međuvremenu narastao u program za sve generacije u čije se aktivnosti mogu uključiti brojne organizacije: odgojno-obrazovne ustanove, udruge, poduzeća, gradovi, općine i županije, ali i ostale javne te privatne organizacije.

Kroz Erasmus+ moguće je osmisliti široku lepezu projekata iz različitih područja obrazovanja i osposobljavanja, a ovaj je seminar bio usmjeren na područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

            Uz predstavnike iz srednjih strukovnih škola naše Bjelovarsko-bilogorske županije koji su korisnici Erasmus+projekta seminaru je prisustvovala i savjetnica za obrazovanje iz Obrtničke komore BBŽ. Fokus seminara bio je na tome da se korisnicima Erasmus+projekata kroz primjere i radionicu da podrška u pripremi i provedbi kvalitetnih projekata.

            Više informacija o programu Erasmus+ i aktivnostima Radne skupine za strukovno obrazovanje dostupno je na web stranici Agencije:

 https://www.ampeu.hr/erasmus/mreze-inicijativa/radna-skupina-strucnjaka-za-strukovno-obrazovanje-i-osposobljavanje  

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

20240605 101649
20240605 101731
20240605 103831
Img 5343
  Vijesti - Sve