19 Svi 2021

Radni sastanak Ceha ugostitelja HOK-a s kolegama u Koprivnici

Iako je počelo prioritetno cijepljenje ugostiteljskog sektora, koje bi trebalo omogućiti uspostavu normalnog poslovanja, brojni su izazovi s kojima se ugostitelji i dalje susreću

U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije jučer je održan sastanak ugostitelja iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije s predsjednikom Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Josom Smolićem. Predsjednik Ceha ugostitelja HOK-a Joso Smolić prezentirao je kolegama aktivnosti Ceha u kriznim uvjetima te najavio kako će buduća traženja prema resornim institucijama biti oblikovana ovisno o okolnostima i potrebama struke. Također, pozvao je kolege da iskoriste mogućnost prioritetnog cijepljenja kako bi njihovi lokali bili sigurna mjesta za zaposlenike i goste.


Na sastanku je razmatrana problematika vezana uz rad u ugostiteljstvu s naglaskom na probleme uzrokovane zatvaranjem objekata zbog pandemije koronavirusa. Istaknuti su brojni problemi, a posebno nemogućnost planiranja poslovanja s obzirom na stalne promjene epidemioloških mjera, tretiranje ugostiteljskih objekata kao primarnih izvora širenja zaraze, neujednačen način refundiranja troškova, teško ostvarivanje kreditnih sredstava, nedostatak kompetentnog kadra i neujednačeno postupanje pri inspekcijskim nadzorima.

Predstavnici ugostitelja traže smanjenje PDV-a od 13% na kavu, tople napitke, vino i pivo, ukidanje poreza na potrošnju te priznavanje troškova reprezentacije u 100-postotnom iznosu. Također, apeliraju na potpunom otvaranju ugostiteljskih objekata te nastavku korištenja gospodarskih mjera radi održivosti poslovanja.

  Vijesti - Sve