02 Stu 2023

Stanje gospodarstva Bjelovara-Press konferencija

Na inicijativu zamjenika gradonačelnika, gosp. Igora Brajdića, 30.10.2023. g. u maloj vijećnici Grada Bjelovara održana je Press konferencija. Cilj predmetne Press konferencije je da se i ubuduće zajednički djeluje na razvoju boljih uvjeta i povoljnog poslovnog okruženja u Bjelovaru. O tome su na konferenciji za novinare govorili zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić te predsjednik Županijske komore Bjelovar Damir Pavlović, predsjednik Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Pavec, tajnica udruženja obrtnika Bjelovar Sanja Lovrić i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Bjelovar Martina Topalović.


Predsjednik Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije izjavio je da je Bjelovar lokomotiva razvoja cijele županije. Trenutno je na području županije otvoreno 1406 obrta, 106 obrta više nego u istom razdoblju prošle godine. Otvoreno je 205 novih obrta, dok ih je 99 zatvoreno. Samo na području Bjelovara trenutno radi 773 obrta što je nešto više od 50 posto obrta u odnosu na cijelu županiju. Kroz sve ove projekte i događanja koja Grad Bjelovar organizira, naravno, uključeni su i obrtnici  direktno ili indirektno kao podizvođači ili na neki drugi način, ali uglavnom stvara se jedna pozitivna klima u gradu za obrtništvo. Da ne spominjem da je Grad ukinuo porez na potrošnju za ugostitelje, ukinuo prirez i nadamo se da će biti grad s najmanjim porezom na dohodak, Kao što su najavili, od 18 posto. Naime, sve to utječe na jednu pozitivnu poduzetničku i obrtničkog klimu, mišljenja je Pavec.

Više o tome možete pročitati putem elektronskie poveznice Grada Bjelovara: https://www.bjelovar.hr/stanje-u-gospodarstvu-bjelovara/

i elektronske poveznice Super portala: https://www.bjelovar.hr/stanje-u-gospodarstvu-bjelovara/

  Vijesti - Sve