09 Tra 2024

Bjelovarsko-bilogorska županija je u svom proračunu osigurala sredstva za potpore obrtništvu

Bjelovarsko-bilogorska županija i ove godine u svom proračunu osigurala je sredstva za potpore gospodarstvu i obrtništvu kao i sredstva za sufinanciranje programa i aktivnosti Obrtničke komore BBŽ

-U proračunu za ovu 2024. godinu za sufinanciranje programa i aktivnosti Obrtničke komore osigurali smo 10.000 eura, što je 1.000 eura više nego lani. Sredstva su namijenjena za sufinanciranje troškova izlaganja i sudjelovanja obrtnika na obrtničkim i gospodarskim sajmovima, za apliciranje naše Obrtničke komore u projektima i natječajima koje financira Europsku unija te za sufinanciranje seminara i edukacija samih obrtnika – kazao je županMarko Marušić nakon potpisivanja sporazuma o dodjeli sredstava s predsjednikom Obrtničke komore BBŽ Damirom Pavecom. Nadalje je najavio raspisivanje prvog ovogodišnjeg Javnog poziva za dodjelu potpora gospodarstvu i obrtništvu. Riječ je o bespovratnim sredstvima kojima Županija pomaže razvoj gospodarstva i obrtništva, a koja se dodjeljuju putem Javnog poziva.

-Mi ćemo u ovoj 2024. godini dodijeliti potpore za ukupno osam mjera. U odnosu na lani ukupna sredstva povećana su za gotovo 30.000 eura i ona u ovoj godini iznose 301.000 eura. Prvi Javni poziv bit će raspisan u ponedjeljak 8. travnja – kazao je župan navodeći da se radi o prve četiri od ukupno osam mjera koje će se sufinancirati u ovoj godini. Nadalje je istaknuo da je prva mjera sufinanciranje nabavke novih i rabljenih strojeva koja je i najpopularnija mjera i za nju je raspoloživo 120.000 eura. Tu su još kao druga mjera potpora za implementaciju obnovljivih izvora energije za koju je raspoloživo 50.000 eura, zatim mjera za poticanje certificiranja sustava kvalitete za koju je raspoloživo 8.000 eura i kao četvrta mjera sufinanciranje uvođenja BIKE&BAD standarda za koju je raspoloživo 16.000 eura. Župan je napomenuo da korisnici mjera mogu biti mikro, male i srednje tvrtke i obrti koji imaju sjedište na području županije. Nadalje je dodao da se naredni Javni poziv za još dvije mjere planira raspisati početkom lipnja, a za zadnje dvije mjere Javni poziv raspisat će se početkom rujna. Svi Javni pozivi bit će otvoreni do 15. studenog, odnosno do utroška sredstava.

Nakon potpisivanja sporazuma na dodijeljenim sredstvima zahvalio je predsjednik Obrtničke komore BBŽ Damir Pavec.

-Zahvaljujem županu na sufinanciranju redovitih aktivnosti i programa Obrtničke komore i naravno pozdravljam raspisivanje Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za poduzetnike i obrtnike što nam je jako bitno. Ovim mjerama Županija daje na važnosti poduzetnicima i obrtnicima – kazao je Pavec navodeći da u županiji danas ima 1486 aktivnih obrta.


 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

1712305520280
1712305520342
  Vijesti - Sve