13 Ožu 2024

U Daruvaru je proveden ispit o poučavanju učenika za mentore u gospodarstvu

U Daruvaru je proveden ispit kojim se dokazuju osnovna znanja o poučavanju učenika za mentore u gospodarstvu.

U proljetnom ispitnom roku za polaganje ispita kojim se dokazuju osnovna znanja o poučavanju učenika na naukovanju prijavila se je grupa od 17 obrtnika i poduzetnika s područja Daruvara i okolice Daruvara, te susjedne Požeško-slavonske županije koji su temeljem inicijative ravnateljice i nastavnika iz Tehničke škole Daruvar odlučili položiti ispit za stjecanje osnovnog znanja o poučavanju učenika za mentore u gospodarstvu, s ciljem ishođenja Dozvole (licencije) s pravom prijema učenika na naukovanje. Ispit je proveden u petak 8.3. i u subotu 9.3.2024. g. u radionici Tehničke škole Daruvar.


Nastavnici praktične nastave iz Tehničke škole Daruvar uz savjetodavnu pomoć Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije upoznali su uvjete za mentoriranje naučnicima u licenciranim radionicama, te su bili tehnička podrška poduzetnicima i obrtnicima pri podnošenju prijava putem stranice Hrvatske obrtničke komore za ispit kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju. Idući korak je licenciranje obrta i poduzeća čime će se pokriti mjesta za naukovanje za zanimanja: Automehaničar, elektroinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, plinoinstalater, strojobravar i tokar. Poduzetnici i obrtnici su spremni primiti na naukovanje učenike Tehničke škole Daruvar, obzirom na lociranost poduzeća i obrta.

Nastavnici, članovi komisije i Obrtnička komora BBŽ zadovoljni su ovim načinom suradnje u kojoj smo si međusobna podrška.

Danas je Tehnička škola Daruvar domaćin izlučnog  međužupanijskog  natjecanja učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia u disciplini ELEKTRIČNE INSTALACIJE, a u petak se održava natjecanje u disciplini KUĆNE INSTALACIJE.

Ovim putem svim natjecateljima želimo puno sreće i uspjeha!

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

-1-
-2-
-3-
-4-
  Vijesti - Sve