27 Ruj 2018

U HOK-u održana tribina o autotaksi prijevozu

Hrvatska obrtnička komora i Hrvatsko društvo za transportno pravo surađuju već nekoliko godina, ali ovo je prvi put da zajednički organiziraju tribinu od interesa široj poslovnoj i akademskoj zajednici.

Tribina na temu ''Autotaksi prijevoz i prijevoz vozilima 7+1 i 8+1'' održana je 25. rujna i imala je za cilj osvrnuti se područje gospodarstva – prijevoz putnika osobnim vozilima koje se u posljednjih tri godine suočilo s velikim promjenama. Uz različite stručne predavače i raspravu, cilj tribine je analizirati zakonska rješenja donesena kako bi se stvorio funkcionalniji i pravedniji zakonski okvir, dati uvid u efekte tih rješenja u svakodnevnom poslovanju obrtnika i trgovačkih društava te donijeti zaključke kao smjernice za kvalitetniji razvoj ovog sektora


Tribini je prisustvovao značajan broj obrtnika, poduzetnika i predstavnika akademske zajednice. Uz Matiju Duića, savjetnika u Hrvatskoj obrtničkoj komori koji je održao prezentaciju na temu problematike primjene novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu u praksi i posljedicama primjene navedenog zakona u djelatnosti prijevoza putnika, u tribini su sudjelovali dr. sc. Saša Šolman iz Uprave kopnenog prometa i inspekcije MMPI RH koji je detaljnije pojasnio stajališta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kao predlagatelja zakona o prijevozu u cestovnom prometu te također Martina Prpić i Tomislav Sadrić, koji su se ispred Društva za transportno pravo osvrnuli na novi regulatorni okvir za obavljanje autotaksi prijevoza u Republici Hrvatskoj, nakon čega je uslijedila zanimljiva rasprava.

  Vijesti - Sve