20 Lip 2018

Održan Info dan za poslodavce koji ne posjeduju dozvolu (licenciju) za izvođenje praktične nastave

ODRŽAN INFO DAN O NAUKOVANJU ZA POSLODAVCE

Obrtnička komora Bjelovarsko-bilogorske županije 19. lipnja 2018. g. je održala Info dan za poslodavce koji ne posjeduju dozvolu (licenciju) za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja u prostorijama HGK-ŽK Bjelovar.

Na info danu moglo se je saznati o jedinstvenom modelu obrazovanja, važnosti praktične nastave u gospodarstvu kod obrtnika i poduzetnika, te o mogućnostima i pogodnostima za prijem naučnika.


U pozdravnom govoru su se nazočnima obratili predsjednik Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije Goran Grgić, predsjednik HGK-ŽK Bjelovar Jakov Ćorić i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

Ravnatelj Obrtničke škole Bjelovar Branko Cvetković u ime ravnatelja srednjih strukovnih škola koje upisuju JMO u našoj županiji naglasio je važnost obrazovanja i naukovanja za obrtnička zanimanja i ukazao na potrebe za novim licenciranim obrtima i pravnim osobama. Voditeljica Odjela za obrazovanje i razvoj ljudskih potencijala u HOK-i Mirela Lekić upoznala je prisutne obrtnike i poduzetnike sa strukovnim obrazovanjem i naukovanjem za obrtnička zanimanja putem korisne i motivirajuće prezentacije pod nazivom: „Kada bi strukovno obrazovanje bilo kruna, naukovanje bi bilo dijamant na vrhu te krune“. Savjetnica za obrazovanje u OK BBŽ, Martina Trupac upoznala je prisutne s procedurom licenciranja radionica. O svojim iskustvima vezanim uz praktičnu nastavu u licenciranim radionicama govorili su obrtnici:

  • Mario Fiola-obrtnik i majstor-stručni učitelj za zanimanje: tokar u licenciranoj pravnoj osobi RŽV d.o.o.-Pogon Bjelovar, koji je i vlasnik „M.F.“ obrta za usluge tokarenja;
  • Alen Pal, vl. „PAL“ obrta za strojobravarske radove, majstor-stručni učitelj za zanimanja: bravar i strojobravar i
  • Dalibor Čermak, vl. „ELEKTRORADIONICE“, majstor-stručni učitelj za zanimanje: elektroinstalater, koji je i ambasador za naukovanje u bjelovarsko-bilogorskoj županiji     

Voditelj službe za provedu programa i projekata u obrazovanju iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništava i obrta Adrijano Šafran upoznao je nazočne s poticajnim mjerama s naglaskom na potpore dostupne obrtnicima i poduzetnicima koji primaju naučnike.:

  • Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima;
  • Naukovanje za obrtnička zanimanja;
  • Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo, 

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

Img 3816
Img 3803
Img 3809
Img 3827
Img 3818
Img 3822
Img 3824
Img 3825
Img 3834
Img 3836
Majstori-struYni uYitelji
  Vijesti - Sve