06 Srp 2023

U sklopu svečane Akademije HOK-a dodijeljene prestižne nagrade najboljim hrvatskim obrtnicima

U sklopu svečane Akademije HOK-a dodijeljene prestižne nagrade najboljim hrvatskim obrtnicima

Dana 5. srpnja 2023. godine održana je svečana Akademija povodom tradicionalnog obilježavanja Dana Hrvatske obrtničke komore, spomen na održavanje obnoviteljske Skupštine 1. srpnja 1994. godine, kada su hrvatski obrtnici prvi put dobili svoj zakon – Zakon o obrtu, ali i svoju Komoru. Najveća godišnja svečanost Hrvatske obrtničke komore ove je godine održana pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a uz brojne visoke uzvanike svečanosti su nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i Predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek, potpredsjednik Hrvatskog sabora Davorko Vidović te potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.   Na svečanoj Akademiji dodijeljena su najveća priznanja HOK-a Statua i Plaketa „Zlatne ruke“ obrtnicima koji su dali izniman doprinos razvoju hrvatskog obrtništva.


PLAKETOM ZLATNE RUKE S PISANIM PRIZNANJEM nagrađen je obrtnik  ČEDOMIR MATOVINA, vlasnik stolarskog obrta «POGREBNA OPREMA» iz Garešnice, Moslavačka 41.

Obrtnik Čedomir Matovina zaista je svojim dosadašnjim dugogodišnjim radom i zalaganjem, aktivnošću u radu Udruženja obrtnika Garešnica i Područne obrtničke komore te aktivnošću u mnogim tijelima udruženja, POKe, HOKe zaslužio nagradu Plaketa Zlatne ruke s pisanim priznanjem. Čestitamo mu na dobivenoj nagradi !

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil u svom je obraćanju čestitao dobitnicima te zahvalio hrvatskim obrtnicama i obrtnicima na hrabrosti, marljivosti i ljubavi s kojom pristupaju svojem poslu, na njihovom doprinosu očuvanju tradicije te doprinosu razvoju hrvatskog gospodarstva. „Danas nas je oko 107 tisuća i zapošljavamo više od 215 tisuća ljudi, 7 % nas je više u odnosu na prošlu godinu. Samo u svibnju imamo 1.305 obrta više. Riječ je o ogromnoj snazi koja raste i jednom od najvitalnijih segmenata hrvatskog gospodarstva.“, zaključio je te pozvao predstavnike Vlade i državnih institucija da aktivno i zajednički rade na unapređenju okruženja za poslovanje domaćih obrtnika.

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

Dsc 2327
Dsc 2333
Dsc 2354
Hok akademija 1
Hok akademija 2
Hok akademija 3
  Vijesti - Sve