04 Srp 2023

Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini koji stupa na snagu 1. srpnja 2023. godine

U Narodnim novinama NN 33/2023 izašao je Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini koji stupa na snagu 1. srpnja 2023. godine. 

Zakonom radno vrijeme prodajnih objekata određuje trgovac u razdobljima od ponedjeljka do subote u ukupnom trajanju do 90 sati tjedno, a koje trgovac samostalno raspoređuje.

Prodajni objekti zatvoreni su nedjeljom, a trgovac može samostalno 16 nedjelja u godini odrediti kao radne, s time da se trajanju radnog vremena prodajnih objekata u tome tjednu dodaje 15 sati koje raspoređuje od ponedjeljka do nedjelje.


Iznimke su oni prodajni objekti koji se nalaze unutar ili su sastavni dio cjeline:

– željezničkih i autobusnih kolodvora, zračnih luka, luka otvorenih za javni promet, luka unutarnje plovidbe brodova, zrakoplova i trajekata za prijevoz osoba i vozila,
– benzinskih postaja,
– bolnica,
– hotela, prostora kulturnih i vjerskih ustanova te drugih subjekata u kulturi, muzeja, centara za posjetitelje odnosno interpretacijskih centara, nautičkih marina, kampova, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava,
– proglašenih zaštićenih područja prirode u skladu s posebnim propisima.

 

Sve izmjene navedene su u prilogu u kojem se nalazi izvadak iz Narodnih novina gdej je objavljen Zakon o izmjenama zakona o trgovini.

Preuzmite dokument:

  zakon_o_izmjenama_i_dopuni_zakona_o_trgovini_od_1.7.2023..pdf   (52.14 KB)
 
  Vijesti - Sve