19 Velj 2010

Održana 10. sjednica Sekcije frizera, kozmetičara i njegovatelja

18.02.2010.god.  u 7.30. održana je 10. redovna sjednica Sekcije frizera i njegovatelja Udruženja obrtnika Garešnica.
Na sjednici su doneseni slijedeći
Zaključci:
1. Primljene su k znanju sve informacije o kojima je bilo riječ na 6. redovnoj sjednici Ceha frizera, kozmetičara i njegovatelja Obrtničke komore Bjelovarsko . bilogorske županije. Članice sekcije upoznate su sa problematikom Zakona o zaštiti na radu, Zakona o radu, Zakona o zaštiti potrošača i o uvođenju kriznog poreza.
2. Po pitanju odlaska naših članova u Opatiju na 7. Međunarodni frizerski festival - Hairstyle News 2010. god. u trećem mjesecu članice sekcije nisu zainteresirane za organizirani odlazak. Planirat će se odlazak na neki od seminara koji se održavaju na jesen u Zagrebu.
3. Po pitanju rada na crno članice Sekcije zauzele su jedinstven stav da se na području Grada Garešnice popišu sve osobe koje se bave frizerskom djelatnošću na crno (nadri obrt) te da se taj dopis proslijedi u Obrtničku komoru Bjelovar.
4. Nakon duže rasprave članice Sekcije izrazile su svoje nezadovoljstvo radom naučnica. neke od članica više ne primaju naučnike a ne namjeravaju ni u buduće.
5. Po pitanju javnih natječaja Ministarstva gospodarstva za financijska nepovratna sredstva čim se raspišu sazvat će se sjednica i svi će dobiti potrebne materijale.
6. Članice su upoznate sa terminom održavanja Županijske Gastro izložbe Garešnica 2010. (28.05.2010.) i podržale su inicijativu da se održi modna revija.
7. Po pitanju zbrinjavanja opasnog otpada kontaktiralo se sa garešničkom firmom Sirovina d.o.o. koja sakuplja takvu vrstu otpada. Nisu nam mogli ništa reći o pojedinostima i uvjetima te će nas kontaktirati kroz 7 dana.
8. Kante za otpad koje je udruženje naručilo od Komunalca d.o.o. iz Garešnice za svoje članove obrtnici će morati sami nabaviti jer je narudžba bila premala. Za sada se otpad odvozi po starom.

  Udruženja obrtnika - Sve