25 Sij 2016

Obveze subjekata u poslovanju s hranom pri informiranju potrošača o hrani

Edukacija na kojoj će se pojasniti propisi iz područja označavanja zapakiranje/pretpakirane i netapakirane/nepretpakirane koja je na snazi u EU odnosno Republici Hrvatskoj.

Edukacija o namijenjena subjektima u poslovanju hranom koji potrošači nude hranu u pretpairanom obliku, kao i subjektima u poslovanju hranom koji potrošačima nude hranu u nepretpakiranom obliku (slastičarnice, pekare, trgovine, ugostiteljski objekti poput hotela, restorana, catering objekata i sl.).

 

Edukacija će se održati u HGK – Županijska komora Bjelovar, Preradovićeva 4/I

 

i to

● 29. siječnja 2016. g. (petak) u vremenskom razdoblju 11,00 – 13,45 sati,


Teme: – Označavanje pretpakirane/zapakirane hrane (osnovni zahtjevi Uredbe (EU) br. 1169/2011 te aktualna pitanja označavanja alergena, nutritivna deklaracija),
– Označavanje nepretpakirane (nezapakirane) hrane – predstavljanje Vodiča za informiranje potrošača o nepretpakiranoj hrani (smjernice za razumjevanje i primjeni Pravilnika o informiranju potrošača o nepretpakiranoj hrani NN 144/14 u praksi).

Predavač: dr. Sanja Kolarić Kravar, voditeljica Službe za označavanje i temeljne zahtjeve kvalitete hrane, Uprave kvalitete hrane i fitosanitarne politike Ministarstva poljoprivrede RH.

Molimo Vas da se prijavite do 28. siječnja 2016. g. na telefon 043/ 242 242, e-mail: ok.bjelovar@hok.hr ili ibrajdic@hgk.hr

  Vijesti - Sve